?

Bestevenninna mi er gravid. Er jeg egoistisk?

Kvinne 25 . 25 Februar 2021
Spørsmål

Hei jeg har så lyst på barn og bestevenninna mi er gravid nå. Jeg kjenner det er vanskelig å ha kontakt med henne fordi at hun snakker mye om graviditeten og det gjør så vondt. Jeg vil ikke miste henne, men jeg kjenner at dette er vanskelig for meg. Er jeg egoistisk ?

Kvinne (25)
Fagperson svarer
Hei

Det høres ikke ut som at du er egoistisk uti fra det du beskriver. Det å ønske seg barn er stort og det å forholde seg til at venninnen din får dette ønsket oppfylt, kan kanskje heller beskrives som noe sårt? Når vi opplever sårhet ønsker vi gjerne å beskytte oss selv og jeg tror derfor at dette er noe annet enn egoisme. 

Å kjenne sårhet og kanskje misunnelse gjør vondt, både fordi du skulle ønske det var deg, men kanskje også fordi forholdet til venninnen din har endret seg noe. Nå handler nesten alt i hennes liv om graviditeten. Du skriver jo ikke akkurat det, men det er lett å forestille seg at relasjonen blir påvirket av de nye samtaletemaene og ikke minst din sårhet på å ikke ha noe du inderlig ønsker deg. Jeg tror veldig mange vil kjenne seg igjen i de følelsene du beskriver.

Det er vel ingen konkrete løsninger eller fasitsvar på hvordan du best kan forholde deg til dette. Du spør heller ikke om råd eller løsninger, men jeg vil likevel komme med to innspill. Er det mulig å si hva du føler overfor venninnen din? Være ærlig om det du føler og hvordan dette påvirker deg, samtidig som du sier at du fortsatt ønsker være bestevenninna hennes.

Et alternativ kan være å snakke med en annen venninne om hvordan du har det. Vennskap kan forandre seg når en part opplever store endringer i sitt liv. Ofte går disse tingene seg til etter en stund. Men i det nærmeste året kan det kanskje være godt for deg å ha flere venner å spille på, som ikke er gravide. Hvis du får litt påfyll og støtte fra andre, blir det kanskje lettere for deg å gi mer oppmerksomhet og støtte til din gravide venninne?

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse Rådgivning

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?